M'amare

Begeleiding tijdens & na de zwangerschap

Wie we zijn

Gedreven door het vroedkundig beroep en door de innemende veranderingen in het ziekenhuismilieu, is het ons doel om te voorzien in een intensieve begeleiding en continue zorg aan jonge gezinnen.

In samenwerking met vroedkundigen, gynaecologen en huisartsen staan wij klaar om mensen te begeleiden doorheen hun fysiologische zwangerschap. Aan de hand van infosessies voorzien wij een deskundige voorbereiding op de arbeid en bevalling en staan dag en nacht klaar om uw arbeid zolang als mogelijk thuis te begeleiden. Vanaf de geboorte voorzien wij een gerichte opvolging van moeder en kind tot 1 jaar na de geboorte.

Iedere mama verdient een vroedvrouw, daarom staan wij ook 7/7- 24u/24 klaar om jullie te begeleiden.

Onze vroedvrouwen

Gerty

Gerty

In 2013 studeerde ik af aan de hogeschool Vives te Kortrijk. Doorheen de verschillende stages merkte ik al snel dat de thuiszorg me het meest aansprak. De persoonlijke aanpak en het contact met de gezinnen deden me niet langer twijfelen. Na mijn studies ben ik aan de slag gegaan als zelfstandige vroedvrouw. Met de nodige ondersteuning van andere collega’s groeide ik in het beroep dat ik het allerliefst beoefende.

Vorig jaar volgde ik de opleiding ‘draagconsulente’, dit om moeders die wensen te dragen nog beter te kunnen begeleiden.

Naast de praktijk maak ik graag tijd voor mijn gezin en onze hond Nala.

M'amare - Gerty

Gudrun

Gudrun

Samen met Gerty studeerde ik in 2013 af aan de hogeschool VIVES te Kortrijk. Ik maakte de keuze om verder te studeren als verpleegkundige en werk sinds januari 2015 op de intensieve zorgenafdeling van het AZ Delta te Roeselare. Het vroedkundig beroep heb ik echter nooit kunnen loslaten. Steeds hield ik contact met Gerty en keek op naar wat zij met M’amare verwezenlijkte. Sinds februari 2018 sta ik mee in voor de zorg die M’amare te bieden heeft.

Ik vind het belangrijk om te luisteren naar de zorgvraag en mening van (aanstaande) ouders. Vanuit een vertrouwensrelatie wil ik raad en daad, maar vooral steun bieden en (aanstaande) ouders bevestigen in een soms onzekere situatie.

Naast deze geweldige job vind ik mijn ontspanning in het paardrijden. Met mijn paard Wireina gaat een tochtje aan zee en verschillende LRV wedstrijden niet zomaar aan ons voorbij.

Yasmine

Yasmine

Na mijn studies aan de Artevelde hogeschool besloot ik al snel mijn passie te volgen en aan het werk te gaan als zelfstandig vroedvrouw. Enkele maanden later leerde ik Gerty kennen en besloten we onze krachten en kennis te bundelen om samen onze vroedvrouwenpraktijk M’amare op te richten.

In 2018 heb ik mijn werk als vroedvrouw even on hold gezet om wille van enkele persoonlijke wensen. Zo is het altijd al mijn droom geweest om eens naar Afrika te gaan als vroedvrouw en deze droom heb ik dan ook kunnen waarmaken. Samen met een collega/vriendin ben ik naar Tanzania geweest om er heel wat baby’s op de wereld te brengen en mijn blik op de wereld en de gezondheidszorg te verruimen.

Aangezien ik mijn werk als zelfstandig vroedvrouw niet kon missen, keerde ik in 2019  terug naar de roots als collega van Gerty en Gudrun.

Ik vind het als vroedvrouw een hele eer dat we door (toekomstige) ouders toegelaten worden om samen met hen een heel belangrijk traject van hun leven te doorlopen. Ik hecht heel veel belang aan het persoonlijk contact met de ouders, in een huiselijke en vertrouwde omgeving. Zo leren we elkaar het best kennen en komen we tot het juiste, persoonlijke advies en geven we jullie de steun waar nodig.

Naast M’amare is tijd met mijn familie en vrienden heel kostbaar voor mij. Daarnaast vind ik mijn ontspanning ook in de keuken, tijdens het sporten of op uitstapjes in binnen- en buitenland.

M'amare - Yasmine

Manon

Manon

In 2015 studeerde ik samen met Yasmine af als vroedvrouw. Nadien behaalde ik nog een diploma kinderverpleegkunde. Na een boeiende stage kreeg ik de kans om het team op de kinderafdeling in AZ Sint Jan in Brugge te versterken. Ik werk er nu reeds 4 jaar.

Tijdens de zwangerschap van ons zoontje Floris werd ik begeleid door M’amare.
Door hen met zoveel passie hun werk te zien doen, begon het bij mij opnieuw te kriebelen om als vroedvrouw aan de slag te gaan.

Toen Yasmine me opbelde met de vraag of ik wil meestappen in de praktijk, wist ik dat ik deze kans met beide handen moest grijpen.

In mijn vrije tijd trek ik er graag op uit met mijn gezin in de natuur.

Een vraag?
Contacteer ons!