M'amare

Begeleiding tijdens & na de zwangerschap

Eindselectie Mamare HR 12 m\'amare

Wie we zijn

Gedreven door het vroedkundig beroep en door de innemende veranderingen in het ziekenhuismilieu, is het ons doel om te voorzien in een intensieve begeleiding en continue zorg aan jonge gezinnen.

In samenwerking met vroedkundigen, gynaecologen en huisartsen staan wij klaar om mensen te begeleiden doorheen hun fysiologische zwangerschap. Aan de hand van infosessies voorzien wij een deskundige voorbereiding op de arbeid en bevalling en staan dag en nacht klaar om uw arbeid zolang als mogelijk thuis te begeleiden. Vanaf de geboorte voorzien wij een gerichte opvolging van moeder en kind tot 1 jaar na de geboorte.

Iedere mama verdient een vroedvrouw, daarom staan wij ook 7/7- 24u/24 klaar om jullie te begeleiden.

Onze vroedvrouwen

Gerty

Gerty

In 2013 studeerde ik af aan de hogeschool Vives te Kortrijk. Doorheen de verschillende stages merkte ik al snel dat de thuiszorg me het meest aansprak. De persoonlijke aanpak en het contact met de gezinnen deden me niet langer twijfelen. Na mijn studies ben ik aan de slag gegaan als zelfstandige vroedvrouw. Met de nodige ondersteuning van andere collega’s groeide ik in het beroep dat ik het allerliefst beoefende.

In Augustus 2018 werd M’amare geboren en kwam een grote droom uit. 

Sinds 2021 ben ik mama van mijn zoontje Cis.

Eindselectie Mamare HR 19 m\'amare

Gudrun

Gudrun

Samen met Gerty studeerde ik in 2013 af aan de hogeschool VIVES te Kortrijk, na mijn studies maakte ik de keuze om verder te studeren als verpleegkundige. 4 jaar mocht ik het reilen en zeilen op de intensieve zorgen afdeling van AZ Delta ervaren, een zeer intense maar leerrijke periode. Mijn hart en ziel trokken me echter terug naar het vroedkundig beroep. Sinds februari 2018 sta ik mee in voor de zorg die M’amare te bieden heeft.

Ik vind het belangrijk om te luisteren naar de zorgvraag en mening van (aanstaande) ouders. Vanuit een vertrouwensrelatie wil ik raad en daad, maar vooral steun bieden en (aanstaande) ouders bevestigen in een soms onzekere periode. 

Naast deze geweldige job vind je mij terug bij mijn man en twee schatten van kinderen, Cyriel en Clarice. Zij hebben mij geleerd hoe mooi borstvoeding is. Vanuit deze unieke ervaring, koos ik ervoor om mijn expertise te verbreden. Sinds september 2021 sta ik als lactatiekundige klaar in de begeleiding van soms specifieke en/of moeilijker verlopende borstvoedingen. Samen met het begeleiden van arbeiden en workshops kind in nood, bloei ik helemaal open in het samen op stap gaan naar een persoonlijk gericht advies.

Eindselectie Mamare HR 14 m\'amare

Yasmine

Yasmine

Samen met mijn collega Manon studeerde ik in 2015 af als vroedvrouw aan de Artevelde hogeschool.

Ik startte mijn loopbaan op de ontwaakzaal van AZ Delta, maar voelde al snel dat ik mijn vroedvrouwenhart moest volgen. Niet veel later startte ik samen met Gerty onze droom, M’amare.

In 2018 ben ik er even tussen uit geweest om onder andere vrijwilligerswerk te doen op het verloskwartier in Tanzania. Ik heb er heel wat baby’s op de wereld gebracht en vooral mijn blik op de wereld en de gezondheidszorg kunnen verruimen.

In augustus 2021 mocht ik zelf ervaren wat het is om mama te worden. Dit was toch wel de meest intense ervaring uit mijn leven.

Ik vind het dan ook een hele eer dat we als vroedvrouw door (toekomstige) ouders toegelaten worden om samen met hen een heel belangrijk traject van hun leven te doorlopen.

Naast M’amare vind ik mijn ontspanning tijdens het sporten, koken of op uitstapjes in binnen- en buitenland samen met man en dochter of met vrienden.

Eindselectie Mamare HR 23 m\'amare

Manon

Manon

In 2015 studeerde ik samen met Yasmine af als vroedvrouw. Nadien behaalde ik nog een diploma kinderverpleegkunde. Na een boeiende stage kreeg ik de kans om het team op de kinderafdeling in AZ Sint Jan in Brugge te versterken. Ik werk er nu reeds 4 jaar.

Tijdens de zwangerschap van ons zoontje Floris werd ik begeleid door M’amare.
Door hen met zoveel passie hun werk te zien doen, begon het bij mij opnieuw te kriebelen om als vroedvrouw aan de slag te gaan.

Toen Yasmine me opbelde met de vraag of ik wil meestappen in de praktijk, wist ik dat ik deze kans met beide handen moest grijpen.

In mijn vrije tijd trek ik er graag op uit met mijn gezin in de natuur.

Eindselectie Mamare HR 33 m\'amare

Stine

Stine

In 2020 studeerde ik af als vroedvrouw aan de Artevelde Hogeschool in Gent. Na mijn opleiding kreeg ik de kans om te starten op de afdeling Reproductie Geneeskunde van UZ Gent. Zo’n 3 jaar heb ik er koppels begeleid die een fertiliteitstraject aangingen. Een intense maar zeer leerrijke periode.

De eerstelijnszorg liet me nooit volledig los. De persoonlijke zorg, de vertrouwensrelatie die je opbouwt met gezinnen spreekt mij aan. Ik ging dan ook op zoek naar een nieuwe uitdaging als vroedvrouw.

Zelf ben ik geboren en getogen in Roeselare. M’ amare vroedvrouwpraktijk was voor mij dan ook niet onbekend. Voor mij dan ook een droom die werkelijkheid werd toen ik bij M amare aan de slag kon gaan.
Nu ik binnenkort zelf mama wordt, kijk ik er naar uit om dit alles zelf te ervaren.

IMG 4882 m\'amare

Een vraag?
Contacteer ons!

"*" indicates required fields

Name*
Address*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.