M'amare

Begeleiding tijdens & na de zwangerschap

Wie we zijn

Gedreven door het vroedkundig beroep en door de innemende veranderingen in het ziekenhuismilieu, is het ons doel om te voorzien in een intensieve begeleiding en continue zorg aan jonge gezinnen.

In samenwerking met vroedkundigen, gynaecologen en huisartsen staan wij klaar om mensen te begeleiden doorheen hun fysiologische zwangerschap. Aan de hand van infosessies voorzien wij een deskundige voorbereiding op de arbeid en bevalling en staan dag en nacht klaar om uw arbeid zolang als mogelijk thuis te begeleiden. Vanaf de geboorte voorzien wij een gerichte opvolging van moeder en kind tot 1 jaar na de geboorte.

Iedere mama verdient een vroedvrouw, daarom staan wij ook 7/7- 24u/24 klaar om jullie te begeleiden.

Onze vroedvrouwen

Gerty

Gerty

In 2013 studeerde ik af aan de hogeschool Vives te Kortrijk. Doorheen de verschillende stages merkte ik al snel dat de thuiszorg me het meest aansprak. De persoonlijke aanpak en het contact met de gezinnen deden me niet langer twijfelen. Na mijn studies ben ik aan de slag gegaan als zelfstandige vroedvrouw. Met de nodige ondersteuning van andere collega’s groeide ik in het beroep dat ik het allerliefst beoefende.

Vorig jaar volgde ik de opleiding ‘draagconsulente’, dit om moeders die wensen te dragen nog beter te kunnen begeleiden.

Naast de praktijk maak ik graag tijd voor mijn gezin en onze hond Nala.

Gudrun

Gudrun

Samen met Gerty studeerde ik in 2013 af aan de hogeschool VIVES te Kortrijk. Ik maakte de keuze om verder te studeren als verpleegkundige en werk sinds januari 2015 op de intensieve zorgenafdeling van het AZ Delta te Roeselare. Het vroedkundig beroep heb ik echter nooit kunnen loslaten. Steeds hield ik contact met Gerty en keek op naar wat zij met M’amare verwezenlijkte. Sinds februari 2018 sta ik mee in voor de zorg die M’amare te bieden heeft.

Ik vind het belangrijk om te luisteren naar de zorgvraag en mening van (aanstaande) ouders. Vanuit een vertrouwensrelatie wil ik raad en daad, maar vooral steun bieden en (aanstaande) ouders bevestigen in een soms onzekere situatie.

Naast deze geweldige job vind ik mijn ontspanning in het paardrijden. Met mijn paard Wireina gaat een tochtje aan zee en verschillende LRV wedstrijden niet zomaar aan ons voorbij.

Yasmine

Yasmine

Samen met mijn collega Manon studeerde ik in 2015 af als vroedvrouw aan de Artevelde hogeschool.

Ik startte mijn loopbaan op de ontwaakzaal van AZ Delta, maar voelde al snel dat ik mijn vroedvrouwenhart moest volgen. Niet veel later startte ik samen met Gerty onze droom, M’amare.

In 2018 ben ik er even tussen uit geweest om onder andere vrijwilligerswerk te doen op het verloskwartier in Tanzania. Ik heb er heel wat baby’s op de wereld gebracht en vooral mijn blik op de wereld en de gezondheidszorg kunnen verruimen.

In augustus 2021 mocht ik zelf ervaren wat het is om mama te worden. Dit was toch wel de meest intense ervaring uit mijn leven.

Ik vind het dan ook een hele eer dat we als vroedvrouw door (toekomstige) ouders toegelaten worden om samen met hen een heel belangrijk traject van hun leven te doorlopen.

Naast M’amare vind ik mijn ontspanning tijdens het sporten, koken of op uitstapjes in binnen- en buitenland samen met man en dochter of met vrienden.

Manon

Manon

In 2015 studeerde ik samen met Yasmine af als vroedvrouw. Nadien behaalde ik nog een diploma kinderverpleegkunde. Na een boeiende stage kreeg ik de kans om het team op de kinderafdeling in AZ Sint Jan in Brugge te versterken. Ik werk er nu reeds 4 jaar.

Tijdens de zwangerschap van ons zoontje Floris werd ik begeleid door M’amare.
Door hen met zoveel passie hun werk te zien doen, begon het bij mij opnieuw te kriebelen om als vroedvrouw aan de slag te gaan.

Toen Yasmine me opbelde met de vraag of ik wil meestappen in de praktijk, wist ik dat ik deze kans met beide handen moest grijpen.

In mijn vrije tijd trek ik er graag op uit met mijn gezin in de natuur.

Sharon

Sharon

In 2015 studeerde ik af als vroedvrouw aan de hogeschool Vives te Kortrijk. Daarna ging ik aan de slag op het operatiekwartier van AZ Delta, eerst campus Brugsesteenweg en later campus Rumbeke, binnen de cluster gynaecologie-urologie. Vooral gynaecologie lag mij nauw aan het hart, gezien mijn studies. Door het omlopen en het instrumenteren van onder andere sectio’s, kwam ik nog steeds in contact met de gynaecologen en vroedvrouwen. Het vroedkundig beroep heb ik dus nooit echt volledig kunnen loslaten.

In januari 2022 ben ik mama geworden van een dochter. Gedurende de zwangerschap werd ik begeleid door M’amare. Door zelf te ervaren als mama hoe belangrijk de begeleiding van een vroedvrouw is, zowel tijdens de zwangerschap als de eerste weken na de geboorte, verlangde ik terug om aan het werk te gaan als vroedvrouw en hetzelfde te kunnen betekenen voor (toekomstige) ouders. Toen M’amare een vijfde collega zocht, heb ik dan ook niet getwijfeld en wist ik dat ik deze sprong moest wagen. Het is een voorrecht om als vroedvrouw één van de meest bijzonderste momenten van (toekomstige) ouders mee te maken.

In mijn vrije tijd ga ik graag sporten en kan ik genieten van een wandeling met mijn gezin.

Nu jullie mij wat beter hebben leren kennen, kijk ik er naar uit om jullie beter te leren kennen en begeleiden tijdens deze intense periode in jullie leven!

Een vraag?
Contacteer ons!

"*" indicates required fields

Name*
Address*
GDPR*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.